sâmbătă, 6 decembrie 2008

Sa incercam si altceva...

E aproape ora 12 noaptea. Nu e orice noapte...e noaptea in care vine Mos Nicolae. Ador sarbatorile de iarna... le iubesc din tot sufletul. Le traiesc cu tot sufletul. Norocul meu a fost si este ca fac parte dintr-o familie in care se pastreaza cu sfintenie aceste sarbatori. Se traiesc cu multa iubire...cu multe emotii. De cand ma stiu, in fiecare dimineata de Craciun ne trezim cu totii si ne apucam sa desfacem cadourile cu aceeasi emotie ca de copil...si suntem fericiti indiferent ce primim. Doresc tuturor sa simta ceea ce simtim noi in acele momente. Ne bucuram din plin pentru ca pentru noi, din fericire, Mos Craciun chiar exista. A crede in existenta lui inseamna sa simti, macar pentru cateva minute, ca pe acest pamant exista numai lucruri benefice...numai iubire reala. A crede in Mos Craciun inseamna a simti cum ceva divin iti invaluie toata fiinta.
Ma intriga cand aud si vad ca unele persoane din jurul meu habar nu au cum sa petreaca cu adeverat aceste sarbatori. Pentru ei sarbatorile de iarna sunt doar alte ocazii de a mai bea impreuna cu prietenii sau de a se distra prin nu stiu care club fitos. Dar haideti, totusi, sa facem un minim de efort si sa schimbam, de fapt sa readucem la normal, adevarata insemnatate a acestor zile. De baut si de dansat prin cluburi puteti sa le faceti in oricare alta zi din an. In schimb, Craciunul e o singura data pe an...doar o data si atat! Oare chiar nu se merita sa ne desprindem un pic de toata nebunia asta cotidiana? Oare chiar nu se merita ca in acele zile sa stai ceva mai mult cu familia? Credeti-ma ca se merita si nimic din lumea asta nu se compara cu ceea ce poti simti in acele momente.
Ma intreb, totusi, cei care peste cativa ani vor avea copii, vor stii oare sa ii faca sa traiasca cu adevarat bucuria Craciunului? Bucuria asta sa stiti ca nu sta in cele mai scumpe cadouri aruncate la intamplare sub un brad (daca exista si ala in casa!). Le puteti oferi orice, fie ceva scump sau mai putin scump, insa felul cum il veti face sa se simta cand primeste acel cadou depinde doar de voi. Dar pentru asta este nevoie ca voi sa cunoasteti si sa invatati sa traiti Craciunul pentru a putea da mai departe aceasta bucurie.
Tot ce-mi ramane de facut este sa va doresc sa aveti sarbatori cu adevarat fericite, cu speranta ca macar unul dintre cei care cititi acest blog va pune in practica ceea ce am aberat eu aici.
PS: E deja ora 1 noaptea! Ma duc sa ma transform pentru cateva minute in Mos Nicolae.

Niciun comentariu: